MIUI 14 interfejs je počeo da stiže globalno, Xiaomi 12 je prvi koji ga dobija

0

Xiaomi je u decembru predstavio MIUI 14 interfejs baziran na Androidu 13, koji bi, prema njihovim riječima, trebalo da bude najoptimizovaniji i najjednostavniji do sada. U Kini su neki Xiaomi mobilni telefoni već dobili ažuriranje na novu verziju interfejsa, a sada je Xiaomi 12 počeo da ga dobija globalno .

Naime, stabilna i globalna verzija MIUI 14 interfejsa (TLCMIXM) dostupna je za preuzimanje korisnicima Xiaomi 12. Veličina ažuriranja je oko 4,43 GB, a trenutno se može preuzeti i instalirati samo “žično”, odnosno preko računara, piše GSM Arena .Podsjećamo, Xiaomi tvrdi da je kompletna arhitektura sistema ažurirana, pa bi MIUI 14 trebao raditi 60 posto glatko u odnosu na MIUI 13 interfejs na Xioami 12S Ultra. Optimizacije uključuju automatsku kompresiju za aplikacije koje se ne koriste aktivno i prekidač za isključivanje trajnih obavijesti.

Između ostalih promjena, treba napomenuti da je značajno smanjen broj bloatware aplikacija, a promijenjen je i dizajn cjelokupnog interfejsa. Ikone su redizajnirane, dostupni su mnogi novi widgeti , a tu su i folderi koji se mogu prilagoditi prema željama korisnika. Više informacija o MIUI 14 interfejsu pročitajte u našem tekstu na sledećem linku .