Xiaomi predstavio konceptni pametni telefon s mogućnošću montiranja izmjenjivih Leica objektiva M-serije

xiaomi-predstavio-konceptni-pametni-telefon-s-mogucnoscu-montiranja-izmjenjivih-leica-objektiva-m-serije


U svibnju ove godine Xiaomi i Leica su sklopili partnerstvo. Prvi plod njihova partnerstva bio je Xiaomi 12S Ultra, flagship telefon koji sa sobom donosi glavni senzor kamere od 1†(Sony IMX989). MeÄ‘utim, Xiaomi je odluÄio pokazati da ozbiljno misli na fotografske mogućnosti svojih pametnih telefona, te je predstavio zanimljiv konceptni pametni telefon.

Radi se o Xiaomi 12 Ultra Concept Edition, konceptu pametnog telefona koji izgleda gotovo identiÄno Xiaomi 12 Ultra. MeÄ‘utim, promjene su se dogodile u podruÄju kamere. Na stražnjoj strani dobivamo dva 1†glavna (Sony IMX989) senzora kamere od 50 MP, a specifiÄnost kod drugog senzora je Å¡to je dizajniran da radi s izmjenjivim Leica  objektivima M-serije.

Senzor je skriven ispod safirnog stakla kako bi se izbjegle ogrebotine i prašina. Ultraširoki senzor od 48 MP koji je bio smješten u sredini modula kamere pomaknut je u stranu, odnosno tamo gdje je prije bila periskopska telefoto kamera od 48 MP. Oko modula kamere nalazi se zaštitni prsten koji je potrebno odvrnuti za montažu adaptera koji podržava Leica M objektiv.

Nažalost, u pitanju je samo koncept, te vjerojatno nikada neće stići u masovnu proizvodnju i prodaju.

Piše: Marijan Živković
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top