skip to Main Content
Sony Pictures Television i Warner Bros. Discovery produžavaju ugovor o distribuciji sadržaja

Sony Pictures Television i Warner Bros. Discovery danas su najavili produženje ugovora o distribuciji sadržaja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, u okviru koje će se gledati igrani filmovi Sony Pictures Entertainment (“SPE”) i odabrane TV serije dostupne isključivo na HBO kanalima i HBO Max streamingu platforme u regionu.

Od nedavnih hitova kao što su I Wanna Dance With Somebody – The Whitney Houston Story, ili The Man Called Otto sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, do dugo očekivanih novih filmova u SPE-ovoj postavi, ovaj sporazum će donijeti najveće naslove SPE i ponuditi svoje franšize HBO-u i HBO Max pretplatnika. SPE-ova nadolazeća izdanja uključuju Spider-Man: Through the Spider-Verse, Gran Turismo, The Defenders 3, sljedeći film u franšizi Ghostbusters, i druge filmove iz Sonyjevog Spider-Man univerzuma (uključujući Kravena, Lovca, El Muerta i Madame Web ).

Kao dio sporazuma, korisnici HBO-a i HBO Max-a će također imati pristup najpopularnijim filmovima u SPE-ovom katalogu, uključujući filmove iz franšiza Spider-Man, Jumanji, Men In Black i Hotel Transylvania.

Partnerstvo takođe uključuje TV seriju Optuženi, koja je oborila rekorde u SAD kada je premijerno prikazana na Fox-u u januaru i postala najgledaniji sadržaj kanala u poslednje tri godine, kao i britansku dramsku seriju nominovanu za BAFTA-u Nevinost i dugo očekivanu 2023. za emisije kao što su Twisted Metal i Lucky Hank.

Ugovor o filmu i TV serijama pokriva cijelu centralnu i istočnu Evropu, tako da će ovi SPE naslovi stići do Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i takođe na Kosovo.

Mark Young, potpredsjednik za kanale i distribuciju Sony Pictures televizije za Evropu, Bliski istok i Afriku, rekao je: „ Kao nezavisni filmski studio koji će u bliskoj budućnosti predstaviti dugo očekivane holivudske filmove i TV serije, kao i ogromnu kolekciju popularni klasici iz kataloga Sony Pictures, mi smo u jedinstvenoj poziciji da ponudimo odličan sadržaj publici širom svijeta. Ovaj novi produženi ugovor sa našim partnerima i prijateljima u Warner Bros. Discovery pruža neusporedivu priliku da ovaj sadržaj približimo HBO i HBO Max publici u CEE.”

Ragnhild Thorbech, viša potpredsjednica za programiranje i akvizicije za Warner Bros. Discovery u Evropi, Bliskom istoku i Africi, dodala je: „Produženje ovog višegodišnjeg ugovora znači da će naši kupci u srednjoj i istočnoj Europi moći uživati ​​u postojećim HBO i HBO Max kao dio svoje pretplate, mogu nastaviti uživati ​​u Sonyjevim jedinstvenim filmovima i TV serijama u budućnosti. Osim naslova WBD-ove porodice brendova, koji uključuju HBO Originals, Warner Bros., Max Originals i DC universe, akvizicije nam također pomažu da ponudimo najbolji mogući izbor sadržaja za svakog člana domaćinstva.”

93

Vezani članci

Back To Top
Search