Fitnes startap Rolla iz BiH prikupio 6,3 mil EUR početnog kapitala, podrška stiže i od Mate Rimca

0
Fitnes platforma Rolla, koju je osnovao Igor Krežić i koju podržavaju Mate Rimac i Saša Dragić, prikupila je 6,3 mil EUR za planirano lansiranje početkom 2024.

Rolla, fitnes tech start-up iz Bosne i Hercegovine, a osnovao ga je preduzetnik Igor Krezić, prikupila je 6,3 mil EUR početnog finansiranja, što se smatra da je to jedan od najvećih početnih krugova u fitnes tehnologiji u ovim krajevima, prenosi portal tech.eu.

Njegovi pokrovitelji su i sami poprilično veliki, u investicionim krugovima – Mate Rimac, hrvatski preduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen’s Rock, porodična kancelarija Saše Dragića (osnivača Superbet grupe) stoje iza “seed runde”. Ako vam Mate Rimac zvuči poznato, pomislite na Greip Bikes koji je kupio Porsche ili ako više volite da vaš luksuz dolazi sa četiri točka, onda on takođe poseduje Bugatti Rimac Group.Rolla je gejmifikovana fitnes platforma, koja je trenutno u beta verziji, za trkače ili vozače dvotočkaša sa pedalama, a možete čak i da vježbate u virtuelnom svijetu sa svojim drugovima, slično aplikacijama za trening bicikla u zatvorenom kao što su Zvift ili TrainerRoad.

– Ljepota našeg sistema je u njegovoj ravnoteži i međusobnoj igri – Nivoi i Napor međusobno deluju kako bi stvorili neprekidnu petlju povratnih informacija, održavajući vaš angažman i nagrađujući vas i za vaše svakodnevne korake i za dugoročna dostignuća. Uvodimo gejmifikovano iskustvo koje prevazilazi norme zdravstvenih aplikacija zasnovanih na podacima i pruža jasan put ka poboljšanju zdravlja i kondicije – kaže Krežić.

Uskoro se planira lansiranje funkcija kao što su dijeta i upravljanje težinom i praćenje zdravlja. Očekuje se da će potpuno funkcionalna fitnes platforma biti lansirana u prvom kvartalu 2024.

 

– Dva faktora koja su me navela da budem dio Rolle su Igor Krezić i značaj zdravlja u savremenom društvu. Svjedok sam koja je to preduzetnička čuda Igor stvorio u prošlosti, koja su još impresivnija s obzirom na to gdje i pod kojim okolnostima su izgrađena. U isto vrijeme, čvrsto vjerujem da će zdrav način života zasnovan na podacima postati sve važniji za ljude širom svijeta. Takođe vidim nedostatak odgovarajućeg sveobuhvatnog rješenja za pomoć ljudima da žive tako zdravim načinom života. Siguran sam da su Igor i njegov tim na putu da isporuče upravo to – kaže Rimac.

– Rollin proizvod vidim kao moćno sredstvo koje može učiniti fitnes pristupačnijim svima. Ima potencijal da preoblikuje fitnes industriju stvaranjem personalizovanijeg i inkluzivnijeg pristupa zdravlju i blagostanju – dodaje Dragić.