Qualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

0
qualcomm-predstavio-snapdragon-7-gen-3
Qualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3


Logo
Utorak, 21 studenoga, 2023
Logo

PočetnaHardverKomponenteQualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

Luka KneževićBy Luka Knežević
0
96
Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomm je predstavio svoj najnoviji procesor za pametne telefone iz srednjeg ranga. Radi se o Snapdragonu 7 Gen 3, osmojezgrenom procesoru izrađenom korištenjem 4 nm proizvodnog procesa tvrtke TSMC. Jezgre Snapdragona 7 Gen 3 podijeljene su 1+3+4. Najveća jezgra je Kyro CPU radnog takta od 2,63 GHz, a osim nje, Snapdragon 7 Gen 3 sadrži tri performance jezgre koje rade na taktu od 2,4 GHz i četiri energetski efikasne jezgre koje rade na taktu od 1,8 GHz.

Iz Qualcomma tvrde da Snapdragon 7 Gen 3 donosi 15% bolje CPU performanse u odnosu na prethodnika (Snapdragon 7 Gen 1). Adreno GPU imat će još bolje performanse i za njega Qualcomm obećava 50% bolje performanse u odnosu na prethodnika. Pored toga, tu je povećanje uštede električne energije do 20%. Qualcomm Hexagon NPU unutar novog procesora donijet će 60% brže AI performanse u odnosu na Snapdragon 7 Gen 1. Procesor podržava zaslone razlučivosti do 4K pri 60 Hz ili FHD+ pri 168 Hz.

Tu je i Qualcomm Spectra ISP koji donosi podršku za glavnu kameru od 200 MP i omogućava snimanje 4K HDR videa pri 60 Hz. Ono što je Snapdragon 7 Gen 3 još donio je Snapdragon X63 5G modem (u mmWave i sub-6GHz opsegu), a neke od posebnosti X63 5G modema su brzine preuzimanja do 5 Gbps, a u pogledu povezivanja, tu je podrška za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 standarde povezivanja.

Novi pametni telefoni s Snapdragon 7 Gen 3 procesorom bit će predstavljeni ovaj mjesec, a pametni telefoni tvrtki Honor i Vivo će biti među prvima koji će ga koristiti.

  • Tags
  • Snapdragon 7 Gen 3
Prethodni članak

U potrazi ste za novim USB kabelom? Obratite pozornost na 8 vrlo važnih faktora prije kupnje
Sljedeći članak

NVIDIA GeForce RTX 50 “Blackwell” GPU-ovi koriste TSMC 3nm proces
Luka Knežević

Luka Knežević

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr