Qualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

qualcomm-predstavio-snapdragon-7-gen-3


Logo
Utorak, 21 studenoga, 2023
Logo

PočetnaHardverKomponenteQualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomm predstavio Snapdragon 7 Gen 3

Luka Knežević

By Luka Knežević
0
96
Snapdragon 7 Gen 3

Qualcomm je predstavio svoj najnoviji procesor za pametne telefone iz srednjeg ranga. Radi se o Snapdragonu 7 Gen 3, osmojezgrenom procesoru izrađenom korištenjem 4 nm proizvodnog procesa tvrtke TSMC. Jezgre Snapdragona 7 Gen 3 podijeljene su 1+3+4. Najveća jezgra je Kyro CPU radnog takta od 2,63 GHz, a osim nje, Snapdragon 7 Gen 3 sadrži tri performance jezgre koje rade na taktu od 2,4 GHz i četiri energetski efikasne jezgre koje rade na taktu od 1,8 GHz.

Iz Qualcomma tvrde da Snapdragon 7 Gen 3 donosi 15% bolje CPU performanse u odnosu na prethodnika (Snapdragon 7 Gen 1). Adreno GPU imat će još bolje performanse i za njega Qualcomm obećava 50% bolje performanse u odnosu na prethodnika. Pored toga, tu je povećanje uštede električne energije do 20%. Qualcomm Hexagon NPU unutar novog procesora donijet će 60% brže AI performanse u odnosu na Snapdragon 7 Gen 1. Procesor podržava zaslone razlučivosti do 4K pri 60 Hz ili FHD+ pri 168 Hz.

Tu je i Qualcomm Spectra ISP koji donosi podršku za glavnu kameru od 200 MP i omogućava snimanje 4K HDR videa pri 60 Hz. Ono što je Snapdragon 7 Gen 3 još donio je Snapdragon X63 5G modem (u mmWave i sub-6GHz opsegu), a neke od posebnosti X63 5G modema su brzine preuzimanja do 5 Gbps, a u pogledu povezivanja, tu je podrška za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 standarde povezivanja.

Novi pametni telefoni s Snapdragon 7 Gen 3 procesorom bit će predstavljeni ovaj mjesec, a pametni telefoni tvrtki Honor i Vivo će biti među prvima koji će ga koristiti.

  • Tags
  • Snapdragon 7 Gen 3
Prethodni članak

U potrazi ste za novim USB kabelom? Obratite pozornost na 8 vrlo važnih faktora prije kupnje
Sljedeći članak

NVIDIA GeForce RTX 50 “Blackwell” GPU-ovi koriste TSMC 3nm proces
Luka Knežević

Luka Knežević

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top