Vasco Translator V4: Džepni prevoditelj za 108 jezika!

0
vasco-translator-v4:-dzepni-prevoditelj-za-108-jezika!
Vasco Translator V4: Džepni prevoditelj za 108 jezika!


Logo
Četvrtak, 16 studenoga, 2023
Logo

PočetnaHardverPeriferijaVasco Translator V4: Džepni prevoditelj za 108 jezika!

Vasco Translator V4: Džepni prevoditelj za 108 jezika!

Luka KneževićBy Luka Knežević
0
16
Vasco Translator V4

Prevoditelj u vašem džepu, uvijek spreman za korištenje kada je to potrebno, to je u par riječi Vasco Translator V4.

Vasco Translator V4 je najnoviji model prevoditelja tvrtke Vasco Electronics koja se već duže vrijeme bavi proizvodnjom uređaja koje možete ponijeti sa sobom bilo gdje i spremni ste za razgovore na čak 76 jezika, što uglavnom pokriva gotovo cijelu planetu.

vasco prevoditelj

Na prvi pogled izgleda kao pametni telefon, ali umjesto toga Vasco Translator V4 je prijenosni uređaj za prevođenje stranih jezika, odnosno proizvod stvoren s jedinom svrhom da vam pomogne prevesti sve što vam se kaže ili govori.

Manje više svi smo svjesni koliko je danas svijet izmiješan različitim kulturama, rasama i jezicima, i gotovo da nema kutka na planetu gdje se različiti jezici ne dotiču, a kao primarno turistički orijentirana zemlja svi smo imali prilike susret se sa strancem i pokušat mu objasniti nešto, pa makar rukama i nogama. E tu stupa na scenu ovaj maleni uređaj veličine pola prosječnog mobitela, koji Vam omogućuje komunikaciju bilo s novim stranim gostom koji je došao u Vaš apartman na ljetovanje, ili Vas slučajni prolaznik pita gdje je večeras najbolje izaći van u vašem gradu.

Vasco Translator V4 kamera

Naravno tu još postoji mnoštvo različitih situacija, bilo na poslovnom planu, ili putovanja u različite zemlje. U svakom slučaju imate mogućnost jednostavne komunikacije koja se odvija u stvarnom vremenu s Vasco Translatorom V4. Uređaj dolazi sa velikim brojem značajki, a kao jedna od zanimljivijih je svakako prevođenje tekstova sa slika ili natpisa, koju riječite jednostavnom uporabom kamere na uređaju.

Glavna značajka je glasovni prijevod u stvarnom vremenu. Na raspolaganju imate 76 različitih jezika, što znači da možete razumjeti i da vas razumije velika većina svjetske populacije. Sve radi jednostavno i glatko, što čini razgovor prirodnijim. Ovo je svakako “must have” gadget  kada putujete u inozemstvo, ili ljeti provodite vrijeme na našoj prekrasnoj obali.

Vasco Translator V4 multi chat

Tu je i MultiTalk značajka koja služi za prijevod grupnog razgovora. Ovdje možete kreirati i prevoditi grupne razgovore i pozvati do maksimalno 100 sudionika. Posebno je korisno kada želimo razgovarati s ljudima iz različitih zemalja, npr. kada radimo u inozemstvu.

S uređajem Vasco Translator V4 dobivate zauvijek dostupan internet koji vam služi za prijevode. Vjerojatno nema potrebe objašnjavati zašto je ova značajka toliko korisna. Svi znamo da je za rad svake aplikacije, pa tako i google prevoditelja potreban pristup internetu. Da biste se povezali na internet u inozemstvu, vjerojatno ćete morati koristiti vlastite tarife (što može biti skupo zbog troškova roaminga) ili trčati okolo tražeći Wi-Fi pristupnu točku.

I dok većina proizvođača nudi samo ograničeni pristup Internetu, ovaj univerzalni prevoditelj Vasco Electronicsa daje Vam Internet bez ikakvih ograničenja i dodatnih troškova. Ovdje nema nikakvih pretplata ili drugih skrivenih troškova. Rješenje je u posebnoj SIM kartici, ugrađenoj u Vasco Translator V4, koja ima pristup internetu putem svjetskog roaminga, dostupnog u više od 200 zemalja širom svijeta, pa uređaj možete koristiti gdje god vam je omogućen pristup mobilnoj mreži, bez dodatnog telefona ili WiFi veze, i služi samo za korištenje prilikom prevođenja teksta.

prevod s fotografije

Kao što sam spomenuo ovaj uređaj nudi i prijevod fotografija. Vrlo intuitivna značajka, koja automatski prepoznaje jezik na fotografiji koju ste snimili. Prevodi 108 jezika i savršeno izgovara svaki idiom. Posebno je koristan kod prijevoda stranih jelovnika u restoranima, dokumenata, novina i knjiga.

Vasco Translator V4 prevođenje teksta

Uz to uređaj prevodi i kratke tekstove. Pomoću ove značajke odmah ćete prevesti pojedinačne riječi, kratke rečenice i fraze. Ova funkcionalnost uključuje 90 jezika! Posebno je korisno, na primjer, kada vidimo nepoznate riječi na zgradama, informativnim pločama ili u zračnoj luci.

Vasco Translator V4 je vrlo kvalitetno napravljen što rezultira otpornošću na udarce, prašinu i prskanje vode te je opremljen ergonomskim zaslonom osjetljivim na dodir od 5 inča i kamerom s bljeskalicom koja se nalazi na stražnjoj strani uređaja. S desne strane nalazimo tipku za uključivanje/isključivanje i dvije tipke namijenjene aktiviranju mikrofona, dok s lijeve imamo tipku za glasnoću i SIM ulaz. Zatim imamo dva zvučnika, jedan na gornjem i jedan na donjem rubu, te USB-C konektor za punjenje.

Lagan je u ruci jer teži samo 134 grama. Softver koji pokreće uređaj je modificirana verzija Androida, međutim to nećete ni primjetiti. Na glavnom zaslonu vidite 5 glavnih funkcija za uporabu, a to su funkcija su prevođenje razgovora, prevođenje fotografija, prevođenje teksta, chat i učenje.

vasco prevoditelj V4

Kako radi? Jednostavno: odaberite svoj jezik, a zatim jezik sugovornika, nakon čega samo pritisnite odgovarajući mikrofon kako biste aktivirali slušanje i prijevod izgovorenog. Vrijedno je napomenuti da Vasco univerzalni prevoditelj podržava 10 najboljih prevoditeljskih pogona na svijetu, temeljenih na specifičnim skupovima algoritama. To znači da su prijevodi iznimno točni i kvalitetni. Dodajte tome njihovu brzinu i možete biti sigurni da će razgovor biti gotovo prirodan, i da ne spominjemo da ćete izbjeći bilo kakve nesporazume u komunikaciji.

Vasco Translator V4 učenje stranih jezika

Aplikacije za prevođenje koje možete preuzeti na svoj telefon imaju samo jedan prevoditeljskih pogon i potpuno ste ovisni samo o njemu. Dakle, svi jezični parovi koji se obostrano prevode koriste samo jedan sustav. Vasco univerzalni prevoditelj, s druge strane, odabire onaj prevoditeljski pogon koji će dati najbolje rezultate za određeni jezični par.

Što se tiče dizajna samog uređaja, možemo reći da je elegantan, moderan i nadasve udoban u ruci. Dostupan je u 5 različitih boja, tako da možete odabrati onu koja vam najviše odgovara. Za upravljanje, možete koristiti digitalne tipke na zaslonu ili upravljati prevoditeljem pomoću fizičkih tipki koje se nalaze na bočnoj strani uređaja.

Baterija je vrlo dobro koncipirana za ovaj uređaj, tako da može izdržati od 4 do 5 dana prosječnog korištenja. Možemo otići iz hotela i biti sigurni da ovaj univerzalni prevoditelj neće zakazati nakon sat vremena korištenja, zbog prazne baterije. S druge strane, pametni telefoni koriste razne druge aplikacije, koje često rade u pozadini, pa nikad nismo sigurni koliko će baterija trajati.

Vasco Translator V4 cijena

Vasco Translator V4 je dostupan i kod nas po preporučenoj cijeni od 389 eura, a možete ga naručiti ovdje. Mislim da je to realna cijena obzirom na kvalitetu i značajke koje nudi. Uzmimo u obzir da je vrlo jednostavan za korištenje i može stvarno olakšati život onima koji puno putuju u mnogo različitih zemalja. Pomoću njega možete pitati za upute, naručiti u restoranu, steći nova prijateljstva, prevesti znakove, jelovnike, objašnjenja, pa čak i naučiti nešto novo. I sve to na 108 jezika i s besplatnom internet vezom koja vrijedi u 200 zemalja. Sve u svemu, stvarno koristan proizvod,za koji vjerujem da će pronaći svog kupca.

Piše: D.M.

  • Tags
  • Džepni prevoditelj
  • Vasco Translator V4
  • Vasco Translator V4 prevođenje
Prethodni članak

Xiaomi 14 je prodajni hit na kineskom tržištu
Luka Knežević

Luka Knežević

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr