Skip to content

BeIN MEDIA se udružuje sa Synamedia za UX nadogradnju

bein

LONDON — beIn media group (‘beIN’), jedan od najistaknutijih globalnih sportskih i zabavnih emitera, proširio je svoje partnerstvo sa vodećim provajderom video softvera Synamedia kako bi transformisao iskustvo gledanja pretplatnika novim, impresivnim mogućnostima koje produbljuju angažman gledalaca u 24 zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike (MENA). Na prvom mestu emitovane TV serije, jedna od novih funkcija omogućava ljubiteljima sporta da gledaju dve utakmice uživo istovremeno na jednom ekranu.

beIN je izabrao Synamediju da redizajnira korisnički interfejs (UI) i obogati korisničko iskustvo (UX) na svojim različitim platformama – beIN TV i beIN TV VIP hibrid DTH i IP 4K Kaon set-top boxovi – na vrijeme za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Novo iskustvo radi na Synamedia-inom Infinite Cloud TV-u i zaštićeno je bezbednosnim rešenjima i uslugama kompanije Synamedia. U sklopu projekta, Synamedia je također postavila novu glavu.

Pored paralelnog gledanja utakmica uživo, bogatstvo novih značajki uključuje restart-TV za pauziranje i nastavak sadržaja uživo, snimanje do četiri programa dok gledate peti, te direktan pristup YouTubeu – uz integraciju drugih aplikacija za streaming trećih strana planiranih. UX podržava arapski, engleski, francuski i španski jezik.

Uz beIN TV usluge, pretplatnici mogu gledati ekskluzivne sportske utakmice i događaje, uključujući UEFA Ligu prvaka, Englesku Premier ligu i La Ligu; Također mogu pristupiti opsežnim katalozima filmova i TV serija, kao i mnoštvu ekskluzivnih premium kanala.

Saleem Shah, STB Technology Manager MENA u beIN-u, rekao je: “Sa svim očima uprtim u beIN kao zvanični emiter Svetskog prvenstva u Kataru, bio nam je potreban tehnološki partner koji bi mogao da isporuči platformu otpornu na budućnost sa istaknutim funkcijama kako bi očarao gledaoce tokom turnira, a zatim evoluirao sa više inovacija na duži rok. Naš dugogodišnji partner Synamedia pokazao se glavom i ramenima iznad konkurencije, pružajući wow faktor koji smo željeli u uskom vremenskom okviru i na budžetu. Važno je da sada imamo platformu za lansiranje nekoliko drugih jedinstvenih revolucionarnih funkcija u narednim mesecima.”

Lucy Norris, EVP Broadcast Technology i glavna direktorica za uspjeh kupaca u Synamedia rekla je: “beIN nastavlja predvidjeti potrebe tržišta i transformirati svoje usluge kako bi učvrstio svoju poziciju vodećeg globalnog pružatelja sporta i zabave u regiji. Mi smo tehnološki partneri skoro deceniju i radujemo se inovacijama zajedno sa beIN-om kako bismo pružili najbolja iskustva gledanja, zaštitili prihode i otvorili dodatne tokove prihoda.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept