ZDF neodlučan o isključenju SD-a na Astri

Njemački javni emiter ZDF još nije donio odluku o prekidu SD satelitske distribucije svojih TV kanala na Astri (19,2° istočno).Ovo je potvrđeno za Širokopojasne TV Novosti od strane portparola ZDF-a. “Čim to bude slučaj, ZDF će pravovremeno pružiti sveobuhvatne informacije”, naglasio je on.

Njemački javni emiter ARD će početkom 2025. godine prekinuti SD distribuciju svojih TV kanala na Astri. Kanali će tada biti dostupni samo u HD rezoluciji za DTH satelitska domaćinstva.

“Paralelno emitovanje SD i HD sa sada veoma niskom upotrebom SD-a više nije ekonomski razumno,” objasnio je portparol ARD-a.

Prema satelitskom operateru Astra SES, od 16,3 miliona DTH satelitskih domaćinstava u Njemačkoj, samo 1,1 milion i dalje koristi samo SD kanale – manje od 7%.

Dana 15. novembra 2022. godine, ARD je započeo SD isključivanje: ARTE, Phoenix, tagesschau24 i One se od tada mogu primati samo u HD kvaliteti putem Astre.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles